O nas

Ziemniak a sprawa Polska.

Najprawdopodobniej większości z nas ziemniak kojarzy się z dodatkiem do schabowego i kapusty. Dodatek skrobiowy, zapychacz, bomba kaloryczna, tak najczęściej o nim myślimy.

A pomyśl teraz o pieczonym ziemniaku z ogniska…

Czujesz ciepło, zapach, smak, wspominasz przygody w doborowym towarzystwie?

„Groole” są takie jak to spotkanie przy ognisku, może nawet lepsze, ponieważ to my upieczemy ziemniaka dla Ciebie, za każdym razem, kiedy masz na niego ochotę.

Zaczęło się od domowych eksperymentów. Nasze kuchnie przerodziły się w kulinarne laboratoria. Lodówki pełne były próbek nadzień, a książki o ziemniakach zdominowały nasze domowe biblioteczki.

Chcieliśmy stworzyć miejsce autentyczne, z prostym, a zrazem wartościowym jedzeniem. Innowacyjne, a jednocześnie zakorzenione w polskiej tradycji kulinarnej. Smak ziemniaka zna każdy, ale ziemniak z Grooli powinien Cię zaskoczyć.

Menu Grooli to nasze autorskie przepisy, a także inspiracje związane z porami roku i oczekiwaniami gości. To ma być miejsce otwarte na ludzi; to nasi goście podpowiadają nam, co im smakuje, a co nie.

My staramy się spełnić ich oczekiwania.

Nawiązaliśmy współpracę z lokalnymi dostawcami, którzy gwarantują nam wysoką jakość produktów. Przetestowaliśmy kilkadziesiąt odmian polskich ziemniaków, by do naszych pieców trafiały te najlepsze, o delikatnym smaku, aksamitnym miąższu i chrupiącej skórce.

Dodawane do ziemniaków zawsze świeże nadzienia, przygotowujemy na miejscu, bez sztucznych dodatków i zbędnego przetwarzania.

Groole to nie tylko pieczone ziemniaki, to również tworzący to miejsce ludzie. To również nasi goście, którzy w nas uwierzyli i pomogli spełnić marzenia.

Poznaj nas, porozmawiaj, zjedz ziemniaka.

Do zobaczenia!